Печени на фурна сладки картофи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
04/04/2016
"Не сте опитвали досега батати на фурна? Бързо ще поправим този непростим пропуск "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 214
  • Преглеждания за месеца1584
  • Преглеждания за седмицата289
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • сладки картофи - 2 бр.
  • царевично нишесте - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества
Печени Картофи

Начин на приготвяне

Нарежете сладките картофи на дебели греди. Накиснете ги в купа с вода за 30 минути. Подсушете добре картофите и в купа ги оваляйте в царевичното нишесте, като разбърквате с ръце.

Изсипете зехтина, кафявата захар и останалите подправки и отново с ръце оваляйте добре картофите.

Подредете картофите в тава, която е застлана с хартия за печене. Изпечете картофите за 30 минути на 180 градуса.

Посипете при готовност с пармезан и поднесете като гарнитура или като мезе.

Солидна италианска тава с дръжки 32 см-13%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Солидна италианска тава с дръжки 32 см
80.00 лв.
69.99 лв.
Виж ››

Здравословното хранене е на крачка разстояние - необходимо е само да вземете кръглата алуминиева тава, в която се готви с минимално количество мазнина. Тя е с незалепващо покритие и позволява приготвяне на сладки и солени гозби.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Iskra Filipova
Iskra Filipova
25.03.2018 16:03
Това изгорялото не бих го яла изобщо..... Сорри за коментара, но такива изгорели картофи са само за варела.
0
6
marcheva14
marcheva14
07.11.2017 01:43
Нина, разрешавам си да добавя още една снимка към тази твоя рецепта. За първи път притовям такива картофи и много ми допаднаха, определено. Благодаря!
4
0
Нина Иванова Иванова
Да, доста сладки са и имат вкус близък на тиква. Може естествено. Така е в рецептата която знам, но нещата могат да се променят на вкус. Предполагам малкото кафява захар не е толкова да добави сладост, колкото за нотка на карамел и апетитен вид....:)
4
0