Тортиля ала мама

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Тортиля ала мама
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
05/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Мама готви най-добре, защото се е учила от баба"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • чубрица
  • черен пипер
  • яйца - 6 - 7 бр.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • бекон - по желание
  • хималайска сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват. След като се сварят се изцеждат от водата и се нарязват на дребно. Да не се горещи.

Слагат се подправките, сиренето се намачква, а кашкавалът се настъргва. Ако се слага бекон се нарязва на много ситно.

Сместа се обърква много внимателно. В отделна купа се разбиват яйцата и се изливат в картофената смес.

В дълбок незалепващ намазнен тиган, който е силно загрят, се изсипва сместа и с дървена лъжица се оформя.

Пече се около 5 минути с помощта на голяма чиния се обръща и се връща в тигана да се запече и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Страхотно звучи и изглежда!
06.04.2016 20:26
1