Начин на приготвяне
В тиган запържваме лука и каймата. Когато стане на гранули прибавяме морковите, нарязани на кубчета, целината, доматите на ситно, розмарина. Прибавяме червеното вино за аромат. Оставяме да къкри за 10 минути.
Сос Бешамел: В тенджера слагаме маслото и щипка сол. Поръсваме брашното. Наливаме студеното мляко и бъркаме, за да не бъде на гранули. Добавяме щипка карамфил. Готово е след 5-7 минути.
В тавичка слагаме мазнина, малко от доматения сос и редим първата кора. Отгоре с черпак поставяме доматен сос с каймата и малко от соса Бешамел. Така повтаряме с всяка кора.
Когато наредим и последната обилно заливаме с бешамеловия сос, за да покрие всичко. Поръсваме обилно с кашкавал. Печем на 180 градуса за 30 минути.