Пилешка супа с фиде и застройка

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
35
308
49
231
06/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Пилешката супа е най-доброто средство за лечение на настинка, глад и лошо настроение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява.

Морковът и лукът се настъргват и задушават в олиото с малко вода и магданоза. След това се добавя вода, в зависимост от тенджерата, и се добавят картофите, нарязани на малки кубчета, и свареното пилешко месо. Остава се да ври 15-20 мин.

След това се добавя фидето и подправките. Остава се да се вари, докато фидето се свари напълно (10-15 минути).

Застройката: Жълтъкът се разбива с млякото и оцета.

Пилешката супа се сваля от котлона. 4-5 черпака от супата се прибавят към застройката, като се бърка хубаво. Тази смес се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Готовата супа се връща на котлона и се остава да поври още 2-3 мин.

Рейтинг

5 17
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: