Зеленчукова мусака с макарони

18/08/2011
"Тази зеленчукова запеканка с кашкавалена коричка е не само вкусна, но много лека и ефектна идея за основно ястие или гости"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 367
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните и ориза предварително. Аз използвам паста без дупки, като например фузили. Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете накълцания лук с настърганите моркови. Щом омекнат леко добавете граха, царевицата, овкусете с подправки и задушавайте за 2-3 минути.

Нарежете доматите и тиквичките на кръгчета. В намаслена тава започнете да подреждате мусаката - първо разстелете сварения ориз, отгоре запържените зеленчуци, ред домати, ред тиквички, натрошеното сирене, отгоре запържени зеленчуци, макароните, ред тиквички, домати.

Между пластовете поръсвайте с подправките. Сложете мусаката да се запече за 10 минути в силна фурна, залейте я с полива и я доопечете, докато стегне. Готовата мусака се поръсва с настърган Рокфор и кашкавал по желание.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
сашка
сашка
08.02.2012 14:25
интересно, но паста и ориз ми звучи малко странно. мисля, че са много карбоидрати на едно място. с това не казвам, че не е вкусно. моят съпруг има диабет и за него не е много полезно.
2
0