Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Зеленчукова мусака със сирене

Зеленчукова мусака със сирене

ТеодораТеодора
Новак
313712
Зеленчукова мусака със сирене
Снимка: Теодора
1 / 3
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Мусака, ама зеленчукови и със сирене - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 100 г
  • домати - 3 - 4 с.л. консерва
  • козе сирене - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и нарязват на кубчета.

В тиган с олио запържвате лука, морковите и чушките. Към тях се прибавя ориза и пържите леко, докато стане прозрачен.

Прибавяте и подправките, а именно - черен пипери и сол. Наливате две чаши гореща вода и разбърквате.

Почистват се картофите и тиквичките и се нарязват на кубчета.

Подготвяте си правоъгълна тавичка и слагате нарязаните вече картофи и тиквички. Прибавяте и сместа от тигана, както и доматите консерва и натрошеното сирене.

Поставяме във фурната и оставяме до сваряване на картофите.

За заливката си правите смес от млякото, яйцата и брашното. Заливате мусаката с и печете само на горен реотан.

След като е готова, се оставя да изстине и тогава се реже на порции.

Зеленчуковата мусака със сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: