Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се почистват и нарязват на кубчета.
В тиган с олио запържвате лука, морковите и чушките. Към тях се прибавя ориза и пържите леко, докато стане прозрачен.
Прибавяте и подправките, а именно - черен пипери и сол. Наливате две чаши гореща вода и разбърквате.
Почистват се картофите и тиквичките и се нарязват на кубчета.
Подготвяте си правоъгълна тавичка и слагате нарязаните вече картофи и тиквички. Прибавяте и сместа от тигана, както и доматите консерва и натрошеното сирене.
Поставяме във фурната и оставяме до сваряване на картофите.
За заливката си правите смес от млякото, яйцата и брашното. Заливате мусаката с и печете само на горен реотан.
След като е готова, се оставя да изстине и тогава се реже на порции.
Зеленчуковата мусака със сирене е готова.