Кекс с ябълки и грис
Apple and Semolina Sponge Cake
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки и грис

Кекс с ябълки и грис

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Кекс с ябълки и грис1 / 2
18/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 парчета
"Въпрос на чест е да поднесем кафето с кекс, който сме приготвили лично!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете последователно при непрекъснато разбъркване гриса, олиото, прясното мляко, канелата, настърганата лимонова кора, стафидите, орехите, настърганата ябълка.

Разбъркайте всичко с пресятото брашно с бакпулвер, добавете и ванилията. Изсипете кекса в намазнена и набрашнена форма. Изпечете на умерена фурна, като проверявате готовността с клечка.

Готовият сладкиш се залива със сироп от разтопената захар, лимонов сок, 50 мл вода и ромова есенция. По желание поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: