Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки и грис

Кекс с ябълки и грис

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Кекс с ябълки и грис2 / 2
18/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10-12 парчета
"Въпрос на чест е да поднесем кафето с кекс, който сме приготвили лично!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя големи
  • захар - 1 и 1/4 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • лимони - настъргана кора на половин лимон + изцедения сок на цитруса
  • ванилия
  • стафиди - 50 - 60 г по желание
  • орехи - 50 - 60 г нарязани
  • ябълки - 1 голяма и настъргана
  • захар - 3 с.л. за сиропа
  • есенция - 1 ампула ромова, за сиропа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете последователно при непрекъснато разбъркване гриса, олиото, прясното мляко, канелата, настърганата лимонова кора, стафидите, орехите, настърганата ябълка.

Разбъркайте всичко с пресятото брашно с бакпулвер, добавете и ванилията. Изсипете кекса в намазнена и набрашнена форма. Изпечете на умерена фурна, като проверявате готовността с клечка.

Готовият сладкиш се залива със сироп от разтопената захар, лимонов сок, 50 мл вода и ромова есенция. По желание поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина
Нина
Страхотна рецепта,получи се нещо приказно,нямах стафиди и не сложих,добавих обаче банан към настърганите ябълки и лъжица мед-комбинацията се получи:)
19.01.2013 09:19
1