Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме чушките и махаме семенната част.
Нарязваме измитите домати на кубчета, пресоваме чесъна, нарязваме на дребно лука и магданоза, настъргваме морковите.
Запържваме лука и морковите за 3-4 минути в сгорещеното олио, прибавяме доматите и магданоза и задушаваме още 5-6 минути.
Сипваме и нарязаните скилидки чесън, ориза, чаена чаша вода и пържим като бъркаме, докато оризът поеме течността. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
С тази смес пълним чушките и редим в тава. Поливаме чушките с олио и сипваме в тавата вода – на 1/3 от продуктите. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато водата изври.
Коментари