Постни чушки - долма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Постни чушки - долма
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Склонни сме да похапваме и постни ястия, когато са приготвени добре, като тези постни чушки"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 бр.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - ½ връзка
  • олио - 30 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме чушките и махаме семенната част.

Нарязваме измитите домати на кубчета, пресоваме чесъна, нарязваме на дребно лука и магданоза, настъргваме морковите.

Запържваме лука и морковите за 3-4 минути в сгорещеното олио, прибавяме доматите и магданоза и задушаваме още 5-6 минути.

Сипваме и нарязаните скилидки чесън, ориза, чаена чаша вода и пържим като бъркаме, докато оризът поеме течността. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

С тази смес пълним чушките и редим в тава. Поливаме чушките с олио и сипваме в тавата вода – на 1/3 от продуктите. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато водата изври.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Бях чувала долма,но си мислех,че е пълнени чушки но на някакъв диалект.Сега научавам ,че всъщност е сорт чушки за пълнене.
15.05.2016 12:47
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Съгласна съм с Биляна,това са червени чушки,а не долма
15.05.2016 11:53
3
Покажи всички подкоментари
Биляна Владова
Биляна Владова
рецептата звучи супер, само където на снимката чушките не са долма
11.04.2016 17:18