Начин на приготвяне
Измивате чушките и им махате дръжките. В тавата, в която ще готвите, слагате нарязания на ситно лук, също и пресния лук, пресния джоджен, магданоз, каймата и нарязания ситно домат.
С малко вода започвате да размачквате каймата с вилица, така че да стане на късчета и да се обърка хубаво с лука. За да ви е по-лесно, може да добавяте по малко вода.
След това добавяте изчистения и измит ориз и отново разбърквате хубаво, слагате всички подправки и с тази смес започвате да пълните чушките, като ги нареждате около сместа в тавата.
Ако ви остане смес, просто я сготвяте заедно с чушките, ако ли не, не :)
По желание слагате олио в тавата, аз лично не слагам.
Заливате пълнените чушки с 1 или 2 чаши вода според това как обичате да варите ориза - аз слагам 1, защото така или иначе каймата пуска малко вода, а и докато сте размесвали каймата, сте добавили вода.
Завършек е чаена лъжичка краве масло във всяка пиперка!
Печете пълнените чушки долма с кайма и ориз на 180 -200 градуса. Поднасят се с кисело мляко.
Опитайте и няма да съжалявате, става много вкусно и е по-здравословно :)