Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхнии»Осмарска яхния с кюфтета

Осмарска яхния с кюфтета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Яхния с кюфтенца и картофки, а я наричат осмарска, защото най-много върви с ароматен осмарски пелин или грешим?"

Необходими Продукти

  • кайма - около 700 г
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - 6 стръка
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1, 2 кг, за соса
  • домати - 1 кг или 1 буркан консервирани
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 2 броя
  • кимион - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно каймата с накълцаната глава лук, 6 стръка магданоз, 2 ч.л. смлян кимион, черен пипер и сол на вкус и 1 яйце. Размесете добре и оформете средни до малки кюфтенца с навлажнени ръце.

Накълцайте 1, 2 кг лук и сложете да се задушава с достатъчно мазнина. Прибавете смлените домати и щом заври, напускайте кюфтенцата в тенджерата с доматен сос. Добавете 5 с.л. олио и всички останали подправки.

Щом кюфтенцата са уврели, сгъстете ястието с леко размитото брашно. Поднесете топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: