Начин на приготвяне
За пълнежа нарежете лука на полумесеци и колбасите на кубчета. Запържете ги в олиото и овкусете с подправките. Свалете от котлона и оставете настрани да се охлади. За тестото затоплете прясното мляко, разтворете маята и захарта в него и оставете да шупне за 10-15 минути на топло.
Пресейте брашното и солта и направете кладенче. В него сипете яйцето, белтъка, олиото, киселото мляко на стайна температура и вече шупналата мая. Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Разделете тестото на осем еднакви топки и оставете да почине за 5-10 минути.
Разточете една топка от тестото на тънка правоъгълна кора и разпределете равномерно малко от пълнежа върху нея. Загърнете късите краища на кората навътре, после и дългите, така че да загърнете хубаво пълнежа. Така направете всички топки тесто.
Готовите закуски подредете в подходяща тава с хартия за печене с разстояние между тях. Оставете да втасат на топло за около един час.
После ги намажете с разбит с една супена лъжица вода жълтък и поръсете с чубрица. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурната до готовност.
Коментари