Закуски Добруджанки

Закуски Добруджанки
Снимка: Стефани Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Закуски Добруджанки за цялото семейство и вкусно начало на деня"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 300/400 г
  • сирене - 300 г
  • сода бикарбонат
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • жълтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка си смесваме млякото и содата и оставаме настрани.

В друга по-голяма си разбиваме яйцата, добавяме сиренето, а след това млякото и олиото.

След това започваме да добавяме и брашно, като количеството му може да е повече или по-малко от отбелязаното.

Слагаме толкова, че сместа да не е течна, но да не е и съвсем суха.

Загряваме фурната на 180°C и в тавичка си слагаме хартия за печене.

Взимаме от сместа за сиренките с лъжица и слагаме върху тавичката във формички, каквито си пожелаем.

Намазваме с жълтък и печем добруджанките около половин час до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: