Мазан сладкиш

Мазан сладкиш
Снимка: Наталиа Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мармалад - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се разбиват яйцата със захарта. После се добавя олиото.

В киселото мляко се угасява содата. Заедно те се прибавят към сместа. Последно се слага пресятото брашно. Хубаво е то да се добавя при непрекъснато бъркане.

Готова смес се разделя на две части. Първата част се прехвърля в намазнена и набрашнена форма. Пече се 10 минути.

Вади се от фурната, намазва се обилно с мармалада.

Върху него се добавя втората половина от сместа и се връща във фурната до пълното опичане на сладкиша - около още 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: