Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарта, прибавяме олиото постепенно, след това киселото мляко, брашното, което е объркано заедно с бакпулвера, изсипваме готовата смес в намазана тава с олио и печем на 180 градуса до получаване на лек загар.
Пудингът се разтваря в 10 супени лъжици студено прясно мляко. Другото мляко го слагаме да заври.
След завирането на млякото прибавяме на тънка струя разбития пудинг. Разбърква се непрекъснато на слаб огън 1-2 минути. Бърка се постоянно, за да се получи еднородна смес.
След това взимаме единия блат, който вече е изстинал и го дупчим целия със вилица, заливаме с пудинга и слагаме втория блат, по същия начин дупчим блата и заливаме с пудинга и най-отгоре поръсваме с кокосовите стърготини.
Забележка: Имайте предвид, че сладкишът е с два блата, а посочените продукти са за 1 блат, така че трябва да увеличите дозата двойно.