Начин на приготвяне
Приготвяме блата, като разбиваме добре яйцата със захарта. Прибавяме ванилия, няколко капки течна есенция ром, бакпулвер. Прибавяме и пресято брашно (9 с.л. ), като смесваме внимателно с шпатулка, за да не спадне сместа.
Изсипваме тестото в малка тавичка върху хартия за печене, намазана с мазнина. Слагаме да се изпече блата на 180 градуса загрята фурна. Приготвяме пудинга, като загряваме прясното мляко (3 ч.ч.), подсладено със захар (4-5 с.л.) или на вкус.
В отделна купичка, разтваряме пудинг на д-р Йоткер с прясно мляко (1/2 ч.ч.) и изливаме с разбъркване в подсладеното горещо мляко. Варим крема до сгъстяване. Дръпваме от котлона и слагаме краве масло (30-50 г).
Разбъркваме и оставяме готовия крем да се охлади, като разбъркваме периодично. Изпеченият блат изваждаме от тавичката, срязваме на два блата и сиропираме със сок от компот. Слепваме блатовете с крем и намазваме.
Отгоре поливаме с глазура, приготвена от нагрят разтопен шоколад (100 г), смесен с краве масло (20 г) и прясно мляко (2 с.л.). Украсяваме сладкиша с настърган шоколад или бонбон.