Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми със стерилизирани манатарки

Постни сарми със стерилизирани манатарки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Постни сарми със стерилизирани манатарки
Снимка: Росица
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 10 големи листа от
  • манатарки - 1 буркан стерилизирани
  • моркови - 2 средно големи
  • лук - 1 голяма глава
  • боб - 250 г
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява, през това време морковите се режат на кубчета, а лукът се настъргва. Гъбите се режат на средно големи парчета.

Когато бобът е сварен, се изцежда от водата и към него се добавят лукът, морковите и манатарките. Всичко се обърква много хубаво.

Посолява се и се добавя и малко черен пипер.

Всеки две от листата се долепят едно за друго и се слага по 3- 4 лъжици от плънката. Завиват се сармички и се подреждат в тава. Налива се вода да покрие малко над средата на сармите, в която са размити брашното и червеният пипер, полива се и около 3 с.л. олио.

Пекат се около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: