gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен хрупкав хек

Пържен хрупкав хек

20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Пърженото задължително трябва да е хрупкаво, съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Осолете я със сол и я оставете да престои няколко часа.

Готовата риба изплакнете с чиста вода и подсушете.

Загрейте олиото за пържене в подходящ тиган.

Изсипете брашното в чиния, оваляйте всяко парче и изпържете в мазнината до златисто от двете страни. Отцедете пържената риба на хартия.

Поднесете хека с подходяща салата или гарнитура и парченце лимон.

Пърженият хрупкав хек е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: