Начин на приготвяне
Затоплете водата и разтворете маята и захарта в нея. Пресейте брашното и солта и направете кладенче в него, сипете олиото и водата с маята.
Замесете меко и еластично тесто. Намажете купа с олио и сложете тестото в нея. Завийте с кърпа и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.
После премесете тестото и го сложете в найлонов плик, намазан с олио, и приберете в хладилник за една нощ. Пликът трябва да е по-голям от тестото, за да има място къде да втаса.
На сутринта извадете тестото 30 минути преди да го изпържите от хладилника. Нарежете тестото на желана от вас големина и оформете с намазнени ръце мекици.
Изпържете ги в згорещено олио и сервирайте с мед или конфитюр по избор.
Коментари