Начин на приготвяне
Замесваме тесто от брашното, маслото, прясното мляко, щипката сол и рома. Слагаме го да престои за денонощие в хладилник.
След това разточваме тестото на тънък лист и го нарязваме на правоъгълници.
Разбиваме сметаната с жълтъка.
Във всеки правоъгълник поставяме - в единия край бял шоколад, а в другия - тъмен. Завиваме правоъгълниците на кифлички, като междувременно слагаме и по орехова ядка вътре.
Всяка кифличка намазваме с разбитата сметана и поръсваме със счуканата карамелизирана захар и кокосовите стърготини.
Печем в предварително нагрята фурна за 15-20 минути.
Готовите кифлички правим на светли и тъмни ивици чрез пръскане с вилица, с предварително отделения и разтопен на водна баня бял и тъмен шоколад.