Начин на приготвяне
Тиквичката се измива, няма нужда да се бели, и се нарязва на кръгчета с дебелина 1-2 см.
В съд се слага около 1 пръст олио и се слага на котлона да се загрее.
Когато олиото се загрее, се подрежда 1 ред от тиквичките; трябва да са покрити с олио. Когато са изпържени, се вадят и се повтаря, докато се изпържат всичките парченца.
Когато тиквичките са изпържени, се поръсват със сол на вкус и се разбъркват, за да поеме добре. Нарязва се 1 скилидка чесън и се добавя при тиквичките.
Поливат се с оцет на вкус и пак се разбъркват. По желание може да се добави копър.
Ако обичате пържените тиквички, опитайте непременно и тези предложения за тиквички по гръцки.
Коментари