Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени тиквички»Пържени тиквички с оцет и чесън

Пържени тиквички с оцет и чесън

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Пържени тиквички с оцет и чесън
Снимка: Рая Андонова
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Мезенце за ракийка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • олио
  • оцет
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива, няма нужда да се бели, и се нарязва на кръгчета с дебелина 1-2 см.

В съд се слага около 1 пръст олио и се слага на котлона да се загрее.

Когато олиото се загрее, се подрежда 1 ред от тиквичките; трябва да са покрити с олио. Когато са изпържени, се вадят и се повтаря, докато се изпържат всичките парченца.

Когато тиквичките са изпържени, се поръсват със сол на вкус и се разбъркват, за да поеме добре. Нарязва се 1 скилидка чесън и се добавя при тиквичките.

Поливат се с оцет на вкус и пак се разбъркват. По желание може да се добави копър.

Ако обичате пържените тиквички, опитайте непременно и тези предложения за тиквички по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусни станаха, благодаря!
07.06.2022 21:14
Албена Асенова
Албена Асенова
Много са хубави и скисело мляко вместо оцет.
06.05.2016 17:47
NEVI
NEVI
Тиквичките изпържени без брашно на мен са ми по вкусни. Аз слагам вместо копър, магданоз и пресен чесън не скилидки.
22.04.2016 22:25
1
Покажи всички подкоментари