Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини с киселец на сач

Блини с киселец на сач

Блини с киселец на сач
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"И докато се чудите каква точно е разликата между блини и палачинки, ние ще си вземем още една"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - ½ кофичка (200 г)
  • брашно - ½ ч.ч. (ако е необходимо добавете)
  • сол - 1 ч.л.
  • киселец - 10 - 11 стръка
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с киселото мляко. Добавете водата, солта и содата бикарбонат.

Прибавете брашното и разбъркайте до гъстотата на кексово тесто.

Задушете киселеца в две-три лъжици олио. Охладете и го прибавете към тестото.

Намажете сача с мазнина и го сложете на котлона /трябва да е студен, за да не се пукне сачът/.

Изпечете блините на умерен огън.

Блините с киселец на сач са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: