Карамелен пудинг

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Карамелен пудинг
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Карамелен пудинг - Може да пропуснете основното ястие, но десертът - НИКОГА"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 100 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • царевично нишесте - 30 г
  • ванилия - 1 прахче
  • сол - по - малко от щипка
  • бадеми - на люспи за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта в подходящ съд на котлона. Добавете внимателно горещо прясното мляко и разбъркайте.

След като карамелът се е разтворил в млякото, изсипете предварително разтвореното нишесте в малко вода отново с непрекъснато бъркане.

Кремът започва веднага да се сгъстява. Сложете ванилията и солта, разбъркайте добре и отместете от котлона.

Изсипете пудинга в купички и оставете да се охлади за 2 часа. Украсете с бадемите на люспи или с украса по избор и поднесете.

Карамеленият пудинг е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: