Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско със зеле в тенджера

Свинско със зеле в тенджера

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44246284131
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ще искате да изядете само една чиния, но няма да можете, защото е ужасно вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • прясно зеле - 1 кг
  • домати - 2 бр. средно големи, червени
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • червен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме зелето в тенджера, посоляваме го и го омачкваме хубаво с ръка.

В тиган нарязваме лука и с малко олио го запържваме, след което добавяме нарязаните на дребно домати, червения пипер и нарязаното на едри кубчета или парчета месо и запържваме за около още 5 минути.

В намачканото зеле изсипваме запърженото месо с лука и доматите и доливаме вода.

Варим до готовност. Щом махнем яхнията от котлона, нарязваме копър и разбъркваме хубаво.

Свинското със зеле в тенджера е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Направих го Получи се супер. Много вкусно!
18.01.2024 21:48
Стан Ой
Стан Ой
една от любимите ми рецепти
18.04.2016 18:19
5
1
Покажи всички подкоментари