Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го добавете към каймата. Овкусете с останалите продукти и хубаво омесете.
Оставете каймата да престои едно денонощие, така поема най-хубаво от ароматите.
Оформете малки обли кюфтенца и оваляйте в брашно след което ги изпържете. Соса пригответе като обелите и нарежете на ситно или пасирате доматите.
Чесъна обелете и нарежете на филийки, сложете да се задуши в мазнината, сипете доматите и оставете да къкрят, като бъркате на моменти докато изври водата.
Поръсете с червения пипер, захарта и солта. Варете докато остане на мазнина и поръсете с малко брашно и магданоз.
Сервирайте като полеете кюфтенцата със този чуден и много ароматен сос. Поръсете с още магданоз и добавете люта чушка или чорбаджийска.