Френска рибена чорба Буйабес

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
02/09/2011
"Поне веднъж в живота си трябва да опитате буйабес - най-емблеманичната рибена чорба в Средиземноморската кухня!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 084
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Рибена Чорба

Начин на приготвяне

Очистете опашките и главите на рибите и сложете да се вари бульон с тях заедно с 5 ч.ч. вода. Накиснете шафрана в малко гореща вода и прецедете рибения бульон.

Задушете в зехтина накълцаните лук, праз и целина до омекване. Прибавете нарязания чесън, дафиновия лист портокаловата кора, семето от копър, обелените и нарязани домати, шафранът с водата и рибения бульон.

Овкусете със сол и черен пипер. Когато заври, намалете котлона и добавете виното. Оставете да къкри 15-тина минути. Добавете почистените миди и след малко нарязаните скариди и риба.

След 8 минути извадете с решетъчна лъжица рибата и мидите, разпределете ги в дълбоки чинии. Добавете към супата мастиката и доматеното пюре и разбъркайте.

След още малко отнемете Френската рибена чорба Буйабес от котлона и разпределете в чиниите. Поднесете с парче франзела и поръсена с накълцан магданоз.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
miau
miau
25.03.2015 17:28
super e,jali sme ja vav Franziaja
0
0
ДАКОТА БЕЙТС
ДАКОТА БЕЙТС
06.02.2014 14:46
ял ли си тая супа? не си!! затова пишеш глупости.
1
0