Начин на приготвяне
Измиваме агнешките дреболии и в подсолена вода ги варим, до готовност(аз лично варя всички по отделно).
Когато се сварят, отцеждам и нарязвам на възможно най-дребно всичко. В зехтина(олиото)запържвам старият лук, пресния и нарязаните дреболийки за 5-6 минути.
Добавям ориза и доливам вода (в зависимост от гъстотата на супата, която искате.)
Оставяме за 10 минути да ври и добавяме нарязаните марули и копъра. Оставяме да ври за 30 минути под похлупак.
Подготвяме застройката от яйцата и лимоновия сок: разделям жълтъците и белтъците. Белтъците разбивам със сока от лимона и черен пипер, а жълтъците със сол.
След това при непрестанно разбиване към белтъците добавям жълтъците, разбивам докато хубаво се смесят (така наречената авголемоно).
Застройва се, когато оризът и лукът са омекнали напълно. От бульона на супата се добавя по малко към застройката(както при другите застройки).