Кекс с шоколад

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
91
1508
7
24/04/2016
"Кой иска парченце от този върховен кекс? Предупреждаваме, че едно няма да ви стигне "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 287
  • Преглеждания за месеца519
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с миксер, докато сместа стане доста гъста и бухнала. Прибавете леко затопленото прясно мляко, олиото и брашното със содата и лимонтузуто.

Разбъркайте добре сместа. Изсипете готовата смес във форма за печене на кекс. Ако формата за кекс е силиконова - няма нужда от омазняване, ако не е - намажете формата с малко олио и поръсете с брашно.

Изпечете кекса в предварително загрята фурна на 170 C за около 40 минути. Проверете дали се е изпекъл с клечка за зъби. Ако при набождане клечката е суха, значи кексът е готов.

Оставете готовия кекс да се охлади. След като се охлади, извадете го от формата и го залейте с предварително разтопения шоколад или кувертюр.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар