Кекс с шоколад

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Кекс с шоколад
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Кой иска парченце от този върховен кекс? Предупреждаваме, че едно няма да ви стигне"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 90 мл
  • захар - 220 г
  • прясно мляко - 220 мл
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • шоколад - 200 г или кувертюр за заливане на кекса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с миксер, докато сместа стане доста гъста и бухнала. Прибавете леко затопленото прясно мляко, олиото и брашното със содата и лимонтузуто.

Разбъркайте добре сместа. Изсипете готовата смес във форма за печене на кекс. Ако формата за кекс е силиконова - няма нужда от омазняване, ако не е - намажете формата с малко олио и поръсете с брашно.

Изпечете кекса в предварително загрята фурна на 170 C за около 40 минути. Проверете дали се е изпекъл с клечка за зъби. Ако при набождане клечката е суха, значи кексът е готов.

Оставете готовия кекс да се охлади. След като се охлади, извадете го от формата и го залейте с предварително разтопения шоколад или кувертюр.

Кексът с шоколад е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: