Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с домати и чесън

Пиле с домати и чесън

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пиле с домати и чесън
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Дайте на една опитна кулинарка няколко пилешки бутчета и ѝ осигурете свобода на действие, и тя такава гозба ще ви забърка, че пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. (разделени на 6)
  • домати - 800 г нарязани (от консерва)
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете всяко пилешко бутче на две. Поръсете със сол и черен пипер.

Запечете осолените пилешки бутчета с малко олио и вода в загрята фурна на 200 C за 30 мин. до зачервяване.

Прибавете брашното, разбъркайте и го запечете за кратко в тавата при пилето.

Добавете консервата домати с малко вода, чесъна и захарта и разбъркайте добре.

Печете още около 15-20 минути докато се посгъсти сосът и накрая поръсете с нарязания магданоз.

Пилето с домати и чесън е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Вкусна манджичка!
24.04.2016 12:07
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз прибавих малко повече вода и накрая чукнах едно яйце,като го разбърках да стане на конци.Така знам от моята баба.
24.04.2016 11:47
1
Покажи всички подкоментари
Pressy
Pressy
Ще се пробва задължително. Само като гледам и ми се преяжда хихи
24.04.2016 10:59