Гъбена мусака без заливка

Гъбена мусака без заливка

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
508
2k
908
992
7
26/04/2016
"Толкова сочна, толкова ароматна - как да не опитаме този зеленчуков вариант на любимата мусака"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 519
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват, не на дребно. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Морковът се нарязва на четвъртинки. Лукът и пиперката се нарязват на ситно. Оризът се измива.

В намазнена тава се изсипват всички зеленчуци и оризът. Добавят се маслините.

Доматеното пюре се разрежда в 1 ч.ч. вода и се изсипва в тавата. При нужда се добавя още една чаша вода. Слагат се подправките и всичко се разбърква.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и мусаката се слага да се пече на 180-190 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.04.2016 13:06
Чудесна апетитна манджичка Рая,обичам и гъби и маслини и ми хареса предложението ти
0
0
Валентин Миранов
Изглежда много вкусно, аз до сега никога не съм приготвял, дори не съм пробвал.
0
0