Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Гъбена мусака без заливка

Гъбена мусака без заливка

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Гъбена мусака без заливка
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Толкова сочна, толкова ароматна - как да не опитаме този зеленчуков вариант на любимата мусака"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • дафинов лист
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват, не на дребно. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Морковът се нарязва на четвъртинки. Лукът и пиперката се нарязват на ситно. Оризът се измива.

В намазнена тава се изсипват всички зеленчуци и оризът. Добавят се маслините.

Доматеното пюре се разрежда в 1 ч.ч. вода и се изсипва в тавата. При нужда се добавя още една чаша вода. Слагат се подправките и всичко се разбърква.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и мусаката се слага да се пече на 180-190 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесна апетитна манджичка Рая,обичам и гъби и маслини и ми хареса предложението ти
26.04.2016 13:06
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Изглежда много вкусно, аз до сега никога не съм приготвял, дори не съм пробвал.
26.04.2016 11:53