Начин на приготвяне
Разтворете месото с помощта на нож под формата на блат и начукайте хубаво с чукче за месо. Подправете с черен пипер и сол на вкус и сложете месото върху лист хартия за печене. Измийте и нарежете спанака и лука.
Запържете ги в 2 с.л олио и овкусете със сол и черен пипер, прибавете нарязаните лешници и разбъркайте добре. Разпределете сместа върху месото и навийте на стегнато руло с помощта на хартията. Завържете готовото руло с конец и сложете в подходяща тава.
Намажете рулото със смес от олио, червен пипер и чубрица. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече на 200 градуса до готовност. За соса почистете и нарежете на полумесеци гъбите и ги запържете в олиото.
Прибавете брашното и запържете и него за кратко при непрекъснато разбъркване. Налейте 400 мл топла вода в която сте разтворили предварително кубчето бульон. Разбърквате до получаване на гладък сос.
Овкусете със сол, черен пипер, пикантината и резен лимон. Нарежете изпеченото руло на шайби и ги сложете в соса, намалете котлона и оставете да къкри за още 4-5 минути. Сервирайте с нарязан магданоз.
Коментари