Пиле с уникален вкус

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пиле с уникален вкус
Снимка: Жулиета
12 / 19с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Нямаме думи да опишем вкуса на това пиле, както показва и името на рецептата, но гарантираме, че ще се влюбите в него от първата хапка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • печурки - 250 г
  • майонеза - 125 г
  • топено сирене - 150 г (за мазане)
  • кашкавал - 220 г
  • бяло вино - 200 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 ч.л. подправка за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене.

Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете на парчета. Сложете в тава пилешките парчета месо, отстрани добавете гъбите и отгоре сложете получената майонезена смес.

С ръце я втрийте хубаво в месото, така че да са овкусени всички парчета. Налейте виното и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната на 200 градуса за 1 час, след което махнете фолиото и печете още 20 минути.

Настържете кашкавала на ренде, извадете тавата поръсете обилно с него върху месото и поставете отново във фурната до разтопяване на кашкавала около 10 мин.

Ако обичате да хапвате пилешко, опитайте и рецептите ни за пилешко фрикасе, пиле с ориз и пиле с грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
563
49
30
22
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е добра. Едно не разбирам! Всички сме наясно, че тези рецепти са висококалорични, а почти всеки спазва някаква диета уж за нещо. Защо не предлагате рецепти които да са балансирани и здравословни.
22.06.2024 16:04
1
Анонимен
Анонимен
Вкусно стана, ще повторя!
04.08.2018 17:01
4
1
Анонимен
Анонимен
Пробвайте да смените майонезата с животинска сметана, може да пропуснете зехтин и да добавите с сместа към топеното сирене и малко синьо сирене. Резултата ще Ви изуми.
29.10.2023 14:16
9
1
Анонимен
Анонимен
Ела да ти дам моите домашни бутчета и ще ги сготвиш за 1 час , ама на марта в сряда!
25.10.2023 22:07
6
2
Анонимен
Анонимен
Много ми хареса ще си сготвя
23.03.2023 12:46
5
2
Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е наистина добра! Не мен ми отне повече от 1 час и половина време, защото се отдели прекалено много вода при задушаването, но предполагам че зависи и от фурните! Реших проблема като изврях излишната вода на котлона за 10 минути на MAX. За сметка на това стана превъзходна вечеря!
06.05.2022 21:48
11
6
Анонимен
Анонимен
Майонеза, топено сирене, кашкавал, зехтин... Не става ли много мазно? Че и гъби. Това си е чиста калорийна бомба.
03.04.2022 11:32
7
6
Добчето
Добчето
Здравейте,
Изглежда много вкусно.
Какъв кашкавал слагате? Моцарела става ли?
Благодаря
03.03.2019 16:39
1
2
Ангел
Ангел
Просто перфектни!
03.03.2019 01:05
4
1
Radoslava Miteva
Radoslava Miteva
Здравейте. Мога ли да заменя гъбите с нещо друго и какво, тъй като вкъщи не обичат гъби? Благодаря
30.01.2019 22:59
4
2
Покажи всички подкоментари
Деси Накова
Деси Накова
Сготвих ги и се получиха фантастични! Благодаря за идеята!
Толкова бързо се изядоха,че не можах да направя снимки
13.01.2019 09:42
7
Vesi Mekova
Vesi Mekova
Стана чудесно но вместо кашкавал сложих яйце :)
04.01.2019 19:13
7
Mimi Popova
Mimi Popova
Ммм.. получи се страхотно и още на другия ден питаха кога ще ги направя пак.
10.07.2018 23:27
7
1
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Рецептата ме грабна още от началото. Приготовлението не е трудоемко , а продуктите са достъпни за всеки. Скоро време ще бъде приготвена и от мен. Поздрави!
16.05.2018 17:04
6
4
Жулиета
Жулиета
Много вкусно! Благодаря за рецептата ,това е любимото ястие на семейството ми!
21.01.2018 16:19
5
2
Нина Тодорова
Нина Тодорова
Може ли да се направи със свинско месо, например вратни пържоли?
07.02.2017 17:59
16
3
2
Покажи всички подкоментари
Татяна Димитрова
Татяна Димитрова
Уникална вкуснотийка!
30.01.2017 10:30
4
1
Потребител#184593
Потребител#184593
Вкусно се получи,определено ще го сготвя пак!
29.01.2017 07:57
4
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Малко го изгорях,но е много вкусно:)
28.01.2017 20:23
5
1
Светла Петрова
Светла Петрова
Изглежда супер!
22.01.2017 13:06
5
2