Пиле с уникален вкус

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пиле с уникален вкус
Снимка: Сия Рибагина
1 / 19с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Нямаме думи да опишем вкуса на това пиле, както показва и името на рецептата, но гарантираме, че ще се влюбите в него от първата хапка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • печурки - 250 г
  • майонеза - 125 г
  • топено сирене - 150 г (за мазане)
  • кашкавал - 220 г
  • бяло вино - 200 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 ч.л. подправка за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене.

Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете на парчета. Сложете в тава пилешките парчета месо, отстрани добавете гъбите и отгоре сложете получената майонезена смес.

С ръце я втрийте хубаво в месото, така че да са овкусени всички парчета. Налейте виното и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната на 200 градуса за 1 час, след което махнете фолиото и печете още 20 минути.

Настържете кашкавала на ренде, извадете тавата поръсете обилно с него върху месото и поставете отново във фурната до разтопяване на кашкавала около 10 мин.

Ако обичате да хапвате пилешко, опитайте и рецептите ни за пилешко фрикасе, пиле с ориз и пиле с грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
563
49
30
22
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
До сега не съм приготвял тази вкуснотиика, но ще пробвам, изглежда много вкусно.
27.04.2016 12:47
7
1