Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз с пилешко месо по моя си рецепта

Ориз с пилешко месо по моя си рецепта

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44259281
Ориз с пилешко месо по моя си рецепта
Снимка: Валентин Миранов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • пилешко месо - 350 - 400 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр. червен
  • зелен фасул - 40 - 50 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 20 - 30 г пресен
  • черен пипер - 5 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме пилешкото месо. Щом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине.

В тиган нарязваме лука на дребно, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязания на по-едри парчета фасул, червения пипер, магданоза и черния пипер.

Разбъркваме хубаво и задушаваме за около 5 минути, след което изсипваме в бульона от пилето, които трябва да е около 650-700 мл., ако е по-малко, наливаме още гореща вода.

Добавяме и измития ориз, солта и накъсаното на дребно пилешко месо. Варим манджата, до сваряването на ориза, като от време на време бъркаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: