Забулени яйца с масло и червен пипер

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
358
2k
781
1k
4
Забулени яйца с масло и червен пипер
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
27/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
"Израснали сме със забулени яйца, приготвени по този начин, и продължаваме да хапваме същите и днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 80 г
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • оцет - 2 - 3 капки
  • сол - 1 к.л.
  • вода - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбок тиган наливаме водата и я оставяме да заври.

Когато заври я посоляваме и капваме 2-3 капки оцет в нея.

Чупим яйцата и внимателно ги пускаме във врящата вода, така че да не се разнесат, а да останат възможно цели. С лъжица леко забулваме белтъка около жълтъка. Ако обичаме по-рохки яйца варим 4-5 минути, ако предпочитаме по-твърдо сварени варим 6-7 минути.

На дъното в чиния поставяме тънко отрязано парче сирене с дебелина до един сантиметър. С решетъчна лъжица изваждаме внимателно яйцата от врящата вода и ги поставяме върху сиренето в чинията.

В друг съд наливаме около 100 мл от топлата вода, в която варихме яйцата, прибавяме към нея маслото и червения пипер, и слагаме на огъня да заври, като разбъркваме добре. Сваляме от огъня и заливаме яйцата в чинията.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: