Начин на приготвяне
В по-дълбок тиган наливаме водата и я оставяме да заври. Когато заври я посоляваме и капваме 2-3 капки оцет в нея.
Чупим яйцата и внимателно ги пускаме във врящата вода, така че да не се разнесат, а да останат възможно цели.
С лъжица леко забулваме белтъка около жълтъка. Ако обичаме по-рохки яйца варим 4-5 минути, ако предпочитаме твърдо сварени яйца варим 6-7 минути.
На дъното в чиния поставяме тънко отрязано парче сирене с дебелина до един сантиметър. С решетъчна лъжица изваждаме внимателно яйцата от врящата вода и ги поставяме върху сиренето в чинията.
В друг съд наливаме около 100 мл от топлата вода, в която варихме яйцата, прибавяме към нея маслото и червения пипер, и слагаме на огъня да заври, като разбъркваме добре.
Сваляме от огъня и заливаме пошираните яйца в чинията.
Забулените яйца с масло и червен пипер са готови.
Коментари