Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Забулени яйца с масло и червен пипер

Забулени яйца с масло и червен пипер

Забулени яйца с масло и червен пипер
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Израснали сме със забулени яйца, приготвени по този начин, и продължаваме да хапваме същите и днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 80 г
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • оцет - 2 - 3 капки
  • сол - 1 к.л.
  • вода - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбок тиган наливаме водата и я оставяме да заври. Когато заври я посоляваме и капваме 2-3 капки оцет в нея.

Чупим яйцата и внимателно ги пускаме във врящата вода, така че да не се разнесат, а да останат възможно цели.

С лъжица леко забулваме белтъка около жълтъка. Ако обичаме по-рохки яйца варим 4-5 минути, ако предпочитаме твърдо сварени яйца варим 6-7 минути.

На дъното в чиния поставяме тънко отрязано парче сирене с дебелина до един сантиметър. С решетъчна лъжица изваждаме внимателно яйцата от врящата вода и ги поставяме върху сиренето в чинията.

В друг съд наливаме около 100 мл от топлата вода, в която варихме яйцата, прибавяме към нея маслото и червения пипер, и слагаме на огъня да заври, като разбъркваме добре.

Сваляме от огъня и заливаме пошираните яйца в чинията.

Забулените яйца с масло и червен пипер са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
бързи, лесни и вкусни. Често си ги правя по този начин вкъщи.
30.04.2016 23:58
1
Биляна Владова
Биляна Владова
много ги обичам, но тези пости
27.04.2016 19:32
1
Покажи всички подкоментари