Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки бутчета със зеленчуци и кашкавал

Пълнени пилешки бутчета със зеленчуци и кашкавал

Пълнени пилешки бутчета със зеленчуци и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Под тази кашкавалена коричка се крие фантазия от вкусове"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 - 2 глави
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бутчетата и ги обезкостете. Поръсете ги със сол и черен пипер. Обелете лука, нарежете го на ситно и го задушете в сгорещеното олио.

Обелете патладжана, нарежете го на кубчета (ако желаете го посолете предварително и го оставете да се отцеди от горчивият вкус) и го добавете към лука.

Сложете и почистените чушки от семената, нарязани на парчета и пържете до омекване на зеленчуците.

Накрая прибавете магданоза (сух) и настърган кашкавал. Напълнете бутчетата с готовата зеленчукова смес.

Завийте ги добре и ги наредете в предварително загрята и намазнена тава. Изпечете до златисто.

Към края на печенето, поръсете с настърган кашкавал и допечете за около 2-3 мин.

Пълнените пилешки бутчета със зеленчуци и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
страхотна идея, подходяща за делник и празник
28.04.2016 10:57
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много апетитно и сочно.Харесва ми!
28.04.2016 10:24
1