Начин на приготвяне
Предлагам ви една много вкусна рецепта за пълнени пилешки бутчета с кайма. Ароматът на ястието е неустоим, а вкусът чудесен!
Първо, обезкостявате пилешките бутчета (или купете готови обезкостени пилешки бутчета). Има два варианта при обезкостяването на бутчетата.
Първият е да обезкостите и да оставите кожата върху бутчетата. Другият е да премахнете и нея. Аз избрах втория вариант.
Мариновайте бутчетата със сол и черен пипер, трюфеловото олио, индийско орехче индийско къри и розмарин за около 60 минути. Аз ползвах олио от трюфел. Вие ползвайте каквото ви допада - важно да е ароматно! Можете във варианта без трюфел олио да добавите соев сос /за пиле/ към изредените подправки.Така бутчетата ще бъдат добре овкусени.
Подгответе си плънката:
Нарежете киселите краставички, сиренето чедър, кашкавала, чили чушката. Настържете на ситно ренде половин трюфел.
Сложете каймата в дълбока купа добавете краставичките, кашкавала и сиренето чедър, чилито, труфела, индийското орехче и размачкайте с ръце да се смесят добре продуктите. Разделете сместа на четири топки. Разпределете върху всяко бутче. Напълнете бутчетата.
Навийте пълнените бутчета добре с помощта на кухненски конец /или клечка за зъби/, за да предотвратите изтичането на сиренето по време на готвенето. Накрая намажете бутчетата със зехтин екстра върджин и оваляйте в брашното.
Запечатайте в загрятото краве масло пълнените бутчета от всички страни. Налейте 40 мл вино и глазирайте бутчетата - отнема две минути.
Прехвърлете глазираните пълнени бутчета в тавичка. Напръскайте ги със малко зехтин или краве масло. Налейте 160 мл вино и около 100 мл вода.
Печете на 200 градуса около 40 минути. Проверявайте и доливайте вино или вода, ако е необходимо. На половината готвене на бутчетата, ако желаете, добавете мариновани гъби.
Добавете към тях малко вино и продължете готвенето още 15 минути или колкото e необходимо.
Сервирайте пълнените пилешки бутчета с кайма с гъбите и зеленчуци по ваш избор.
Приятно приготвяне на това неустоимо ястие.
Да вие сладко!