Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с ориз и гъби

Пълнен шаран с ориз и гъби

СоняСоня
Чирак
5231847
Пълнен шаран с ориз и гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6
"Шаран може и да сте яли, но толкова вкусен шаран с плънка от ориз, гъби и стафиди не сте и помирисвали"

Необходими Продукти

  • шаран - 4 кг
  • червен лук - 4 глави
  • ориз - 1/2 чаена чаша
  • гъби - едно бурканче
  • стафиди - 10 бр.
  • орехи - 1/2 смлени
  • кайма - 100 г
  • лимони - 2 бр.
  • олио
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно, запържваме го и прибавяме каймата, орехите, стафидите, гъбите и накрая ориза.

Измиваме шарана и го пълним с плънката, зашивамего, за да не може плънката да излезе и печем за 50 минути на 200 градуса, като от време на време поливаме с лъжица от мазнината, в която печем шарана.

След като е готов пълнения шаран режем лимоните на кръгчета докато е още топъл, за да поеме от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: