Начин на приготвяне
Сметаната се разбива на пухкав крем и в нея се добавя предварително свареното кондензирано мляко (според вкуса ви се добавят 1 или 2 кутии).
Захарта се карамелизира заедно с ядките, след което карамелът се изсипва върху хартия за печене и се изчаква да изстине. След като е напълно изстинал се счуква в хаванче (може и в блендер).
В съда, в който е бил карамелът, се долива вода и се оставя за малко на котлона, за да поеме остатъка от карамела. Този сироп ще се използва за сиропиране на блатовете.
Карамелената торта се реди по следния начин - слага се блатът, сиропира се с карамеления сироп и се намазва с крема. Накрая кремът се поръсва с направения крокан.
На мен много ми харесва като кроканът се направи със слънчогледови семки, но съм го правила и с фъстъци и орехи, и всеки път става много вкусна.
Коментари