Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Закуска охлювчета с плънка

Закуска охлювчета с плънка

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Закуска охлювчета с плънка
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
25
"Добрата закуска дава добър старт на деня. Ето още една причина да станете един час по-рано и да приготвите топли охлювчета с плънка"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • вода - 270 мл леко топла
  • прясна мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л
  • захар - 1 ч.л
  • зехтин - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • бекон - 50 г нарязан на малки кубчета
  • лютеница - за намазване
  • брашно - за поръсване на плота
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във топлата вода, добавете захарта и посипете с малко брашно. Оставете на топличко да втаса за 10 мин.

В купа сипете брашното и солта. Добавете маята и замесете меко и еластично тесто.

Намажете тестото със зехтин и го оставете да втаса (да удвои размера си) или го направете от предната вечер и го поставете в плик в хладилника на хладно да втаса за през нощта.

При готовност набрашнете повърхността, на която ще работите, и разточете тестото на тънък правоъгълен лист. Намажете с лютеницата и поръсете с бекона и кашкавал.

Навийте тестото на стегнато руло. Нарежете рулото на охлювчета дебели около 2 см.

Подредете ги в тава застлана с хартия за печене. Оставете ги половин час да втасат или във фурната на слаба температура за по-бързо. Изпечете охлювчетата за 20-25 минути в загрята предварително фурна на 180 градуса.

Рецептата за тестото е адаптирана от Йоли.

Закуската охлювчета с плънка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Много апетитни охлювчета се получават. Интересна рецепта. Доволна съм от резултата, хапнахме ги с удоволствие. Замесих си тестото и го оставих да втаса 30 мин., след като навих рулото, нарязах и подредих в тавата още 30 мин., завито с кърпа на топло. Качвам снимка на част от моите охлювчета. Браво Нина.
10.07.2016 11:09
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Чудесни за закуска, браво!
30.04.2016 12:33