Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Великденски яйца с декупаж

Великденски яйца с декупаж

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
80 мин.
"Като майсторите - можете ли да направите толкова красиви великденски яйца с декупаж"

Необходими Продукти

  • яйца
  • боя за яйца
  • оцет
  • белтъци - 1 белтък от яйце за декупажа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата са ви нужни салфетки, памук, клонки здравец.

Яйцата се сваряват в подсолена вода, за да не се напукат при варенето.

Разтваря се боята в топла вода с 1 супена лъжица оцет. Първото яйце се топва в червената боя. Част от другите яйца се правят на памук, предварително накапан от различните видове боя.

Приготвят се яйца с клонки здравец, завързват се в тънък чорап и се потапят в боя по избор.

За декупажа предварително разбиваме леко белтък на 1 яйце. Подсушаваме яйцето и с четка за рисуване го минаваме с белтъка, след това поставяме предварително изрязата картинка от дебела /двупластова/ салфетка. Върху нея внимателно минаваме отново с белтък и оставяме да изсъхне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: