Начин на приготвяне
За рецептата са ви нужни салфетки, памук, клонки здравец.
Яйцата се сваряват в подсолена вода, за да не се напукат при варенето.
Разтваря се боята в топла вода с 1 супена лъжица оцет. Първото яйце се топва в червената боя. Част от другите яйца се правят на памук, предварително накапан от различните видове боя.
Приготвят се яйца с клонки здравец, завързват се в тънък чорап и се потапят в боя по избор.
За декупажа предварително разбиваме леко белтък на 1 яйце. Подсушаваме яйцето и с четка за рисуване го минаваме с белтъка, след това поставяме предварително изрязата картинка от дебела /двупластова/ салфетка. Върху нея внимателно минаваме отново с белтък и оставяме да изсъхне.