Великденски яйца с декупаж

Лидия - ГериЛидия - ГериГотвач2571541
30/04/2016
"Като майсторите - можете ли да направите толкова красиви великденски яйца с декупаж "
Приготвяне70 мин.
Готвене10 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 617
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца
  • боя за яйца
  • оцет
  • белтъци - 1 белтък от яйце за декупажа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата са ви нужни салфетки, памук, клонки здравец.

Яйцата се сваряват в подсолена вода, за да не се напукат при варенето.

Разтваря се боята в топла вода с 1 супена лъжица оцет. Първото яйце се топва в червената боя. Част от другите яйца се правят на памук, предварително накапан от различните видове боя.

Приготвят се яйца с клонки здравец, завързват се в тънък чорап и се потапят в боя по избор.

За декупажа предварително разбиваме леко белтък на 1 яйце. Подсушаваме яйцето и с четка за рисуване го минаваме с белтъка, след това поставяме предварително изрязата картинка от дебела /двупластова/ салфетка. Върху нея внимателно минаваме отново с белтък и оставяме да изсъхне.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар