Суров чийзкейк с боровинки

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120485
30/04/2016
"Предупреждаваме ви да си отавите повече празно място в стомаха, защото този суров чийкейк с боровинки е наистина, ама наистина много вкусен "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 418
  • Преглеждания за месеца1046
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите или ползвайте блендер, за да ги смелите.

Разтопете маслото. Сложете бисквитите в купа, добавете меда и маслото и намачкайте хубаво с ръце до получаване на бисквитено влажно тесто.

Вземете форма за торта и сложете сместа на дъното и разпределете по цялата повърхност равномерно.

Сложете в хладилник за 15 минути да стегне.

Направете чийзкрема, като в купа смесите крема сиренето, сметаната и пудра захар. Разбъркайте с тел до хомогенна смес.

Разтворете едно пакетче желатин в малко студена вода, оставете го да набъбне, след което го разтворете до течно състояние на водна баня или в микровълнова. Внимавайте желатинът да не кипне. Охладете и го сложете към млечната смес.

Извадете формата от хладилника, сложете чийзкрема, изравнете и сложете в хладилника да стяга за няколко часа. Накрая разтворете другия желатин по същия начин.

Сложете сладкото в купа и разбъркайте, добавете разтворения желатин и пак разбъркайте.

Тази боровинкова смес изсипете внимателно върху желиралата се млечна смес във формата.

Сложете отново в хладилник за няколко часа.

Когато чийзкейка се е стегнал махнете ринга и нарежете на парчета.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Асенова
О,ще пробвам непремено и с фетата.
0
0
Албена Асенова
А ако половината от крема сиренето се замени с Маскарпоне,дали ще стане хубаво?Това Маскарпоне все го набутвам някъде.Много ми допада.А българско крема сирене не мога да случа качествено,с вкус познат ми от преди години.
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
30.04.2016 17:58
Албенка,разбира се че става и с маскарпоне,аз ползвам филаделфия и съм мн доволна,но трябва да ти кажа че и с сирене фета съм правила чийзкейк и пак си става перфектно,само го накисвам във вода да се обезсоли и става бижу
0
0