Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите или ползвайте блендер, за да ги смелите.
Разтопете маслото. Сложете бисквитите в купа, добавете меда и маслото и намачкайте хубаво с ръце до получаване на бисквитено влажно тесто.
Вземете форма за торта и сложете сместа на дъното и разпределете по цялата повърхност равномерно.
Сложете в хладилник за 15 минути да стегне.
Направете чийзкрема, като в купа смесите крема сиренето, сметаната и пудра захар. Разбъркайте с тел до хомогенна смес.
Разтворете едно пакетче желатин в малко студена вода, оставете го да набъбне, след което го разтворете до течно състояние на водна баня или в микровълнова. Внимавайте желатинът да не кипне. Охладете и го сложете към млечната смес.
Извадете формата от хладилника, сложете чийзкрема, изравнете и сложете в хладилника да стяга за няколко часа. Накрая разтворете другия желатин по същия начин.
Сложете сладкото в купа и разбъркайте, добавете разтворения желатин и пак разбъркайте.
Тази боровинкова смес изсипете внимателно върху желиралата се млечна смес във формата.
Сложете отново в хладилник за няколко часа.
Когато чийзкейка се е стегнал махнете ринга и нарежете на парчета.
Коментари