Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Суров чийзкейк с боровинки

Суров чийзкейк с боровинки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Суров чийзкейк с боровинки
Снимка: Сия Рибагина
4 / 8
30/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Предупреждаваме ви да си оставите повече празно място в стомаха, защото този суров чийзкейк с боровинки е наистина, ама наистина много вкусен"

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакета(450 г)
  • масло - 250 г
  • мед - 1 с.л
  • крема сирене - 450 г
  • сметана - 400 г заквасена
  • пудра захар - 3 с.л.
  • желатин - 2 пакетчета
  • сладко от боровинки - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите или ползвайте блендер, за да ги смелите.

Разтопете маслото. Сложете бисквитите в купа, добавете меда и маслото и намачкайте хубаво с ръце до получаване на бисквитено влажно тесто.

Вземете форма за торта и сложете сместа на дъното и разпределете по цялата повърхност равномерно.

Сложете в хладилник за 15 минути да стегне.

Направете чийзкрема, като в купа смесите крема сиренето, сметаната и пудра захар. Разбъркайте с тел до хомогенна смес.

Разтворете едно пакетче желатин в малко студена вода, оставете го да набъбне, след което го разтворете до течно състояние на водна баня или в микровълнова. Внимавайте желатинът да не кипне. Охладете и го сложете към млечната смес.

Извадете формата от хладилника, сложете чийзкрема, изравнете и сложете в хладилника да стяга за няколко часа. Накрая разтворете другия желатин по същия начин.

Сложете сладкото в купа и разбъркайте, добавете разтворения желатин и пак разбъркайте.

Тази боровинкова смес изсипете внимателно върху желиралата се млечна смес във формата.

Сложете отново в хладилник за няколко часа.

Когато чийзкейка се е стегнал махнете ринга и нарежете на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
О,ще пробвам непремено и с фетата.
30.04.2016 18:47
Албена Асенова
Албена Асенова
А ако половината от крема сиренето се замени с Маскарпоне,дали ще стане хубаво?Това Маскарпоне все го набутвам някъде.Много ми допада.А българско крема сирене не мога да случа качествено,с вкус познат ми от преди години.
30.04.2016 17:43
1
1
Покажи всички подкоментари