Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак по трънски

Козунак по трънски

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
Козунак по трънски
Снимка: Лидия - Гери
1 / 2
01/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 400 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • мас - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонена кора
  • мая - 1 бр.
  • стафиди
  • олио - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В студеното и сварено мляко се подмесва маята с 1 ч.л. захар и брашно. Оставя се да бухне.

Слагаме брашното, пресято и затоплено, добавяме прясното мляко със захар /затоплени/, яйцата, разбити с лимонена кора и ванилия, стафидите, попарени с вряла вода, и поръсени с ром и малко брашно.

Избърква се и се добавя маята и разтопената на стайна температура мас. Избива се 120 пъти и се оставя да втаса. Оформя се на желана форма.

Пече се на 150 градуса около 35 минути в затоплена фурна на вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: