Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ванилията.
Брашното пресейте и направете кладенче, в което сложете сол, оцет и лимонова кора.
Маята разтворете в топло мляко с лъжица захар и оставете да шупне.
Замесете тесто, като към брашното добавите яйцата и сипвате по малко от маята.
Месете до гладко тесто, след това започнете да добавяте от разтопеното масло до пълното му поемане от тестото.
Покрийте и оставете на топло да втаса.
Като удвои обема си, го разделете на три част, всяка разтеглете леко и сложете по няколко парченца шоколад. Завийте на фитил и ги сплетете.
Сложете във форма за кекс или дълбока тавичка и оставете да втаса отново.
Намажете с белтък и поръсете със захар.
Сложете козунака да се пече на 160 градуса за 40 мин.
Коментари