Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Пълнена агнешка плешка с дреболии

Пълнена агнешка плешка с дреболии

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
Пълнена агнешка плешка с дреболии4 / 4
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
215 мин.
Порции
4
"Знаете ли ние какво разбираме под класика? Пълнена агнешка плешка с дреболии - точно като тази"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бр. плешка
  • ориз - 1 чаена чаша
  • дреболии - 1 купичка
  • лук - 1 връзка зелен
  • лапад - 4 - 5 листа
  • киселец - 4 - 5 листа
  • гъби - 200 грама печурки,
  • джоджен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката плешка се разрязва внимателно от вътрешната страна, така че да се образува джоб, където да се постави плънката.

Плънката се приготвя като в мазнина се задушава ситно нарязаният пресен лук, добавят се нарязаните лапад, киселец, дреболии /като те са сварени предварително и нарязани на дребно/ и нарязаните гъби.

Плънката се овкусява с джоджен, магданоз, черен пипер, сол и ориз, добавя се вода и се оставя докато водата изври.

Плешката се осолява, пълни се с плънката, сипва се около 1 чаша вода вътре в плешката и се зашива. Пече се около 3 часа до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
До сега плешка не съм пълнила, но идеята ми хареса!
04.05.2016 12:40